Jul 17, 2015

Veteen, mars!

Veteen, mars!

Mikäs sen ihanampaa olisikaan kesällä kuin uiminen! Eikun vain järveen polskimaan niin kunto kasvaa ihan huomaamatta. On myös paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia veden äärellä kuten vaikkapa uusi villitys suppaaminen. Siinä siis melotaan sellaisella leveällä tasaisella laudalla menemään. Sup- kursseja taidetaan jo tänä vuonna järjestää ympäri suomea joten eikun vaan lajiin tutustumaan. Myös lautoja saa vuokrattua useasta paikasta ja esimerkiksi usealla leirintäalueella jotka sijaitsevat rannalla, taitaa olla sup lautoja tarjolla. Suppailu on helppoa kun sitä vähän opettelee, ja se sopii ihan jokaiselle ikää ja kokoa katsomatta. Voipa sup-laudan päällä harrastaa jopa joogaamista! Ajatelkaa nyt miten ihanaa kuumana kesäpäivänä on ottaa lauta ja lipua järvelle joogaamaan, välillä voi pulahtaa virkistymäänkin.

Laudat taitavatkin suurimmaksi osaksi olla ilmatäytteisiä joten niitä on helppo kuljettaa mukana. Kaupunkilaisille mahtava keksintö, ottaa vaan kevyen laudan kainaloon ja suuntaa järvelle/merelle. Esimerkiksi kanootin kanto on vähän hankalampaa eikä tuo sup-lauta vie tilaakaan paljoa. Tosin törmäsin myös kumikajakkiin, joka olisi voinut olla aika mielenkiintoinen kokemus. Valitettavasti se jäi kaupan hyllylle ja nyt oikeastaan vähän harmittaa että miksi ei tullut ostettua. Kajakit, kanootit ja laudat tarjoavat huvin ja hyödyn samassa paketissa, sillä meloessa tai joogatessa kunto kasvaa.

Jos taas haluaa enemmän vauhtia eikä kuntoilu kiinnosta, pääsee toki aina moottoriveneelläkin liikkumaan. Näitäkin veneitä löytyy pienestä purtilosta isoon huvijahtiin. Yksi tämän kesän tähän asti hauskimmista näyistä oli kun ehkä noin keksi-ikäinen pariskunta lähti satamasta niin viimeisen päälle puettuina, ja hyppäsivät sellaiseen pienen pieneen moottoriveneeseen johon juuri mahtuivat, ja lähtivät sillä kohti ulappaa seilaamaan. miehellä oli ihan puku päällä ja naisella ihana kukkamekko ja suuren suuri lierihattu. toivaottavasti piti kovasti hatustaan kiinni ettei vain pudonnut matkalla.

143-satamakoysi