Jul 23, 2014

Tuhansien pelien maailma

Tuhansien pelien maailma

Maailma on täynnä erilaisia pelejä. Fyysisiä pelejä, joihin tarvitaan varusteet kuten jääkiekko, ilman varusteita ei saa pelata, koska se on vaarallista. Jääkiekosta on Suomen MM-voittojen myötä tullut peli, jota kansa seuraa suurella kiinnostuksella, jopa sellaiset ihmiset , jotka eivät lajista muuten ole kiinnostuneet. Olen kuullut monen vanhemman, varsinkin naisen, sanovan,  että eivät kerta kaikkiaan uskalla katsella Suomen matsia, mikäli on Suomi finaalissa, koska se on niin jännittävää, että sydämeen ottaa.

Itse pelasin nuorempana ensin jääkiekkoa, ennen kuin vaihdoin jalkapalloon. Vaikka jääkiekko on kiva ja vaativa peli, niin aloin tuntea, että se ei ole minun pelini. Lisäksi tuli pelko loukkaantumisesta, joita ikävä kyllä tapahtuu varsin paljon. Jääkiekosta on tullut niin väkivaltainen, koska pelaajien hermot eivät kestä häviötä. Jos alkaa pelaamaan jotakin joukkuepeliä, tai pelejä yleensä, niin pitää muistaa, että aina ei voi voittaa. Jalkapallossa olin valmentajan mielestä todella lahjakas, ja pelasinkin monta vuotta , mutta lopetin, kun kasvoin aikuiseksi. Mietin, että jos jatkan, enkä hanki itselleni toista ammattia, kuinka kauan voin elättää itseni ja tulevan perheeni pelaamalla jalkapalloa. Päätös ei kuitenkaan ollut helppo, koska tykkään pelaamisesta niin paljon, mutta ehkä se oli oikea päätös, näin jälkeenpäin ajatellen. Harrastaa voin edelleen, eli en ole pelaamista kokonaan jättänyt. Kuntoa on mukava ylläpitää ja tavata kavereita, joita olen tuntenut vuosi kausia.

Jossain vaiheessa mietin myös valmentajan uraa, mutta siinäkin on se samanlainen sitoutuminen ja matkustaminen, en ollut siihen valmis. Koulutin itseni kuitenkin ammattiin jossa viihdyn, ja koen tienaavani myös hyvin rahaa. Tietenkään en voi verrata tulojani, jos olisin jatkanut jalkapallon ammattilaiseksi, mutta asiat piti laittaa tärkeysjärjestykseen. Ainainen matkustelu alkoi tuntua raskaalta.

Tässä on vähän tulostietoa viimeisestä kaudestani, jossa näkyy, että olin parhaimmasta päästä Suomessa.

Ottelut SM-liigassa 31, maalit 21, syötöt 7