Sep 4, 2014

Tietokonepelit ja kotisohva

Tietokonepelit ja kotisohva

Kaikkihan tietävät että pelejä löytyy jokaiseen makuun, niin fysiikkaa vaativaa ja myös enemmän aivoja vaativia. Olen kertonut aikaisemmin mitä olen harrastanut nuorempana, ja osa peleistä ja pelaamisesta kuuluu edelleen elämääni. Joskus on kivaa, ja pitääkin rentoutua kotisohvalla lötkötellen, ei aina tarvitse olla menossa johonkin.

Nyt on vuorossa laiskan miehen / naisen pelit, eli tietokone – ja konsolipelit. Niitäkin olla pitää joka kodissa, ja aikaa pitää myös pelaamiseen löytyä. Osa peleistä on tosi vaativia ja osa helppoja, viihdyttäviä ja rentouttavia. Valikoimahan on aivan valtava ja kasvaa joka päivä, kun joku fiksu insinööri keksii jonkin uuden pelin, tai ei enää tarvitse insinöörikään olla keksiäkseen tietokonepelejä. Riittää kun omaa raksuttavat aivot ja logiikan miten pelejä voi pelata, ei muuta kuin oma pelituotanto käyntiin. Tietokonepeleissä on iso raha joka näyttelee suurta osaa. Sen takia moni nuorikin, joka vain vähän ymmärtää asian päälle, yrittää kehittää pelin joka löisi laudalta kaikki muut. Maailma pyörii tänä päivänä niin rahan ympärillä, joko sitä on niin paljon, että ei mitään mahdollisuutta tuhlata elinaikanaan, tai sitten sitä ei ole nimeksikään.

Itse tykkään pelata strategiapelejä joissa tarvitsee käyttää aivojaan vähän enemmän. Yksi suosikeistani on  Civilization V , vaikka siinä soditaan, mutta siinä saa kuitenkin kehittää omaa itseään ja käyttää hiukan diblomatiaa ja tehdä viekkaita päätöksiä, jotta saa valloitettua eri maita itselleen. Seikkailupelit ovat myös mukavaa ajankulua. Seikkailupeleissä ei ole mitään varsinaista suosikkia, koska tykkään pelata erilaisia ja monipuolisia.

Ainoa negatiivinen puoli tietokonepelien pelaamisessa on se, että tulee istuttua liian kauan paikallaan, joskus syömättä ja juomatta. Se ei ole kovin terveellistä. Vähintään kerran tunnissa, pitäisi muistaa nousta ylös juoda jotakin, ja tehdä pientä taukojumppaa, ettei hartiat jää jumiin liiallisesta pelaamisesta ja paikallaan istumisesta.

Pieni jännitys on aina mukavaa !