Aug 6, 2014

Se ei pelaa joka pelkää – oli peli mikä hyvänsä

Kuten otsikko kertoo, se ei pelaa joka pelkää. Olen aina ollut monipuolinen harrastaja lapsesta saakka. Kerroin aikaisemmin pelanneeni jääkiekkoa, ja sittemmin siirtyneeni jalkapalloon, jota olin ajatellut jatkaa ammattilaiseksi, kunnes mieleni muuttui.

Monet minun kaltaiset nuoret miehet ovat harrastaneet montaa eri urheilulajia, ja haaveilleet itselleen ammattilaisen uraa. Lajin alkuvaiheessa on ollut suuria odotuksia, ja aikaa on kulunut todella paljon harjoituksissa. Jostain kumman syystä mieli on aina muuttunut. Välillä ei oikein tiennyt, mikä on se oikea laji, johon satsata ja käyttää kaikki energiansa, niin sitten harrasti kaikkea mahdollista. Jotenkin se oli mukavampaa, kun sai kokeilla kaikkea mahdollista, vaikka jalkapallo suuren osan ajastani veikin, niin silti minulle jäi aikaa myös muuhun . Onneksi vanhempani ovat  sen verran varakkaita, että sain sen mahdollisuuden, ja toivon että voin omille mahdollisille lapsilleni tarjota saman mahdollisuuden. Lapset ja nuoret, jotka harrastavat  aktiivisesti  urheilua, voivat paljon paremmin sekä fyysisesti että henkisesti, ja pärjäävät koulussakin paljon paremmin. Pikku vinkki kaikille vanhemmille, kannattaa antaa, jos mahdollista lapsen harrastaa mieleistään urheilua. Se tulee vuosien jälkeen palkitsemaan monta kertaa, kun omasta lapsesta kasvaa kunnollinen ja reipas nuori. Urheilu ei kasvata ainoastaan fyysisesti , joukkuepelit kasvattaa myös jakamaan ilot ja surut toisten kanssa. Koko elämä sujuu paljon paremmin, kun on nuorena saanut jakaa tekemisiään muiden kanssa. Lapset on loppujen lopuksi niin vähän aikaa pieniä, että aina kannattaa äitinä ja isänä yrittää tehdä parhaansa, vaikka ei itse olisi saanut mahdollisuutta harrastaa.

Jääkiekko, jalkapallo ja sen jälkeen kuvioihin tuli vielä sähly. Sehän sujuikin kuin leikki konsanaan, koska on niin jääkiekon tyylinen, kevyempi versio kuitenkin, ja ilman luistimia. Olen näköjään syntynyt ”pallo jalassa”, koska kaikki tämän tyyppiset pelit kiinnostivat nuoresta saakka. Vieläkin käydään kaverien kanssa höntsäilemässä  sählyä, siinä kyllä saa kunnon hien päälle.

Vielä on aikaa miettiä, mitä vanhoilla päivillä alkaa harrastamaan, koska liikunta pitää terveenä pitkään !