Apr 1, 2014

Polkupyörä – yksi hienoimmista keksinnöistä

Polkupyörä – yksi hienoimmista keksinnöistä

Kaikkihan tietävät mikä on polkupyörä ja minkä näköinen se on. Polkupyörän ulkomuoto on muuttunut vuosien varrella todella paljon. Polkupyörän väitetään keksineen sumerilaiset 5500 vuotta sitten. Euroopasta löytyi ensimmäisiä polkupyöriä 1500-luvulla. Tämän päivän polkupyörät ovat kuin yö ja päivä, verrattuna vuosien takaisiin.

Minulla itsellä on vaikea ymmärtää, että on olemassa paljon aikuisia ihmisiä jotka eivät osaa ajaa polkupyörällä. Olen monta kertaa miettinyt miksi asia on niin, koska itse pidän taitoa itsestään selvyytenä. Väitetään, että jos ei lapsena opi ajamaan, niin sitten ei opi koskaan. Ihmisestä tulee niin arka aikuiseksi kasvettuaan, että ei kerta kaikkiaan uskalla edes opetella. Olen törmännyt monta kertaa, enemmän naisiin kuin miehiin, jotka ovat kertoneet häpeillen että eivät osaa ajaa polkupyörällä. Ei sitä hävetä tarvitse, koska sille ei itse voi mitään, sama koskee uimista. On paljon ihmisiä, jotka eivät osaa uida.

Kerran sanoin yhdelle sukulaiselleni, joka ei osaa ajaa polkupyörällä, että voin opettaa. ”Ei missään nimessä, hävettää tuoda esiin julkisesti osaamattomuus ”. Minun mielestäni siinä ei ole mitään hävettävää. Kaikki eivät voi osata kaikkea, ja hän osaa varmasti jotakin muuta, mitä joku toinen ei osaa. Niin se asia unohtui, eikä hän edelleenkään osaa.

Tekniikka on niin kehittynyt kaikessa, että välillä ei oikein usko silmiään. Polkupyörään kannattaa hankkia mittari, niin näkee kuinka monta kilometriä pyöräilee, millä nopeudella ja missä ajassa taittaa määrätyn matkan. Kiva seurata kuinka paljon itse pyöräilee varsinkin kesän aikana. Huomaamatta tulee satoja kilometrejä viikossa jos menee joka paikkaan pyörällä, satoi tai paistoi. Itse asiassa pieni sadekuuro puhdistaa ilmaa ja silloin oli paljon mukavampaa ajaa kun saa happea eri tavalla kuin kovassa helteessä.

Itse pyrin pyöräilemään ihan joka paikkaan, aina kun mahdollista. Olen suositellut pyöräilyä kaikille ystävillenikin, koska se on myös mukava yhteinen harrastus. Itse pyöräilen tuhansia kilometrejä joka vuosi